Top Menu

12 Mayıs 2024 Pazar 

Resimli  Site içi  Google 

ANA SAYFA
Ispanakli yas pasta
 
romanshorn
 
 
 
 
 
 
4 Ocak 2010
MALZEMELER:

4 yumurta

1 su bardagi seker

1 su bardagi sivi yag

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya sekeri

1 su bardagi ispanak rondodan gecirilmis

1 su bardagi un

250 gr. kremsanti

arzuya göre süslemek icin iki tane kivi

YAPILISI:

öncelikle kremsantimizi hazirlayip buzdolabina koyalim.

ispanaklarimizi yikayalim sadece yapraklarini kullanacagiz sakin sapini falan koymayin yoksa pasta yerken saplari agziniza gelir:) asgi yukari 200 gr kadar ama rondodan gecirince 1 bardak dolusu olacak.

firinimizi 170 dereceye acalim.

önce 1 bardak sivi yagi rondo kabimiza dökelim hazirladigimiz ispanaklari icine katarak rondodan gecirelim 1 bardak sivi yag 1 bardaktata ispanagi düsünürsek iki karisim iki bardak olacak.

ayri bir kabin icine 4 yumurtamizi kiralim sekeride ilave ederek cirpalim ve rondodaki ispanakli harci kabartma tozu ve vanilya sekerinide ekleyerek güzelce cirpalim en son olarakta unumuzu yavas yavas ekleyelim kekimizin hamuru hazir kelepce kalibi yaglayip dökelim 170 derecede isttigimiz firina verelim benimki 40 dakikada pisti ilk 20 dakika falan firini hic acmayin pismesine yakin ortasina bicak batirarak pisip pismedigini kontrol edelim firindan cikarip sogumaya birakalim.

soguyan keki bir bicak yardimi ile kenarlarini keselim rondo kabina alalim daha sonra kekimizi ikye ayiralim ve birazda icinden ince ince keselim bu kestigimiz kirintilari rondodan gecirip süslemede kullanacagiz, kremsantinin yarisini ortasina sürelim ikinci parcayi koyup kalaninida üstüne sürelim süslemek isterseniz kremsantiden birazcik ayirip süslemede kullanabiliriz üstünün süslemesi tamamen zevkinize göre ister sadecerondodan gecirdigimiz kek kirintilariyala isterseniz kivi yda herhangi bir meyve ilede yapabilirsiniz. buzdolabinda bir gece beklettikten sonra servis zamani.

UMARIM DENER VE BEGENIRSINIZ.



Facebook'ta Paylaş


    Gönderen : romanshorn        Tarih : 4 Ocak 2010        Hit : 13348

Yorum Eklemek İçin Üye Olun / Giriş Yapın


Yorum Yazmak İçin Üye Seviyeniz Yetersiz

Lütfen

Üye Girişi Yapınız   Veya  Üye Olunuz

 

Anasayfa  İletişim